Home Chocolade workshops

Chocolade workshops

by Hans De Boodt

Maak kennis met chocolade als grondstof, de mogelijkheden, de smaken, de passie… kortom, deze workshop is een must voor de chocolade liefhebber!
Onder begeleiding van chocolatier Hans De Boodt krijgt u een rondleiding hoe een dagje in de chocolaterie verloopt. Hoe wordt chocolade getempereerd? Wanneer is chocolade klaar om te verwerken? Na een korte uitleg hoe dit allemaal in zijn werk gaat, mag u zelf aan de slag!

Chocolade decorstuk gevuld met pralines, het doel van de workshop!

Samen maken we een uniek chocolade decorstuk en pralines (dompelen en mouleren). Als kers op de taart krijg je dit uniek stuk volledig gevuld met pralines, ook mee naar huis! Zomaar een geschenk van 45 euro … en eentje om fier op te zijn gezien je dit chocolade decorstuk eigenhandig gemaakt zal hebben.

Eerst wordt de cilinder (het middenstuk) gegoten om vervolgens de omringende cirkels te maken. Het vergt enige handigheid en fijn werk, maar met wat hulp van de chocolatier lukt dit perfect. Eens deze basis is gemaakt gaan we over tot het maken en decoreren van vormpralines en dompelpralines. Termen als chocolade tempereren, pralines dompelen of overtrekken, … zijn geen onbeduidende woorden meer eens je deze workshop gevolgd zal hebben! Een aanrader voor de chocoladeliefhebber!

Uiteraard sluiten we deze leuke ca 3 uren durende chocolade workshop af met een glaasje cava en wordt er nog wat nagepraat.

De prijs van deze workshop bedraagt 75 euro/persoon en wordt enkel gegeven aan kleine groepjes van minimaal 4 tot maximaal 8 personen om een optimale beleving te garanderen.

Chocolade demonstraties

U kan ook bij ons terecht voor demonstraties. Groepen tussen 10 en 20 personen krijgen dan een demonstratie van alle zaken die in een workshop behandeld worden gedurende ca 1u30.  Tijdens deze demonstratie kan u proeven van onze pralines.
Prijs bedraagt 15 euro/persoon. Wenst u een arrangement inclusief een glas cava, dan komt er 3 euro per persoon bij.

Neem zeker eens een kijkje op onze facebookpagina en aanschouw de werkjes van je voorgangers!

Interesse om ook zo’n workshop mee te maken, aarzel niet om ons te contacteren op het nummer 0474 / 78.43.85

Deze website gebruikt cookies voor een optimale beleving. Klik op accepteren indien u akkoord gaat Accepteren Meer lezen