Pralines “Specials”

handmade in belgium

Wij produceren pralines in een “Classic” en een “Specials” uitvoering.  Beide worden met Callebaut chocolade vervaardigd en qua ingrediënten streven wij bij de 2 versies naar een zeer hoog niveau. Het verschil tussen de “Classics” en onze specials situeert zich in de afwerking en/of de duurdere ingrediënten die we in de “Specials” gebruiken.

Zo worden de specials gedecoreerd met gekleurde cacaoboter en met een speciaal daarvoor ontworpen spraygun. Wie al een bezoek gebracht heeft aan onze winkel zal chocolatier Hans De Boodt zeker al aan de slag gezien hebben met deze tijdrovende artistieke bezigheid. Bovendien volgen wij nog regelmatig bijscholing in binnen- en buitenland om steeds nieuwe kunstwerkjes van pralines te maken.
Wij gebruiken ENKEL kleurstoffen van natuurlijke origine, deze zijn ettelijke malen duurder dan de synthetische maar uw gezondheid is het waard!
In 2018 verkregen wij ook het HIB-label, dit staat garant voor een ambachtelijke productie Made in Belgium.
Geniet van onze chocolade!

bosbessen boterroom ruby chocolade

Ruby Chocolade – Bosbessen

Een lekkere boterroom met bosbessen, Alweer een lekker fruitje dat matcht met de Ruby chocolade! Decor: witte chocolade Allergenen: Melk, Soja,

ruby chocolade framboos

Ruby Chocolade – Framboos

Ontdek de nieuwe rage in de chocoladewereld! Deze uniek roze chocolade is licht zurig en heeft een zachte fruittoets. Ideaal dus om te combineren met framboos! Decor: borsteltechniek met pigment uit rode biet
Allergenen: Melk, Soja, Cashew Noten

Ruby chocolade Callebaut cashew noten

Ruby Chocolade – Cashew noten & verkruimeld koekje

Ruby chocolade gaat ook zeer goed met Cashew noot. De geroosterde cashew noten samen met een verkruimeld koekje geven een crunshy bite!
Allergenen: Melk, Soja, Cashew Noten

 

praline landel & caramel

Pure chocolade – Lavendel & Caramel

Een dun laagje caramel met daaronder een ganache met geïnfuseerde lavendel. Decor: Splash techniek met witte chocolade
Allergenen: Melk, Soja

Pure chocolade – Kardemon

Een frisse donkere ganache met kardemon. Decor: Velvet effect
Allergenen: Melk, Soja

Pure chocolade – Praliné van de chef

Een crunshy praliné van gebrande en gekarameliseerde hazelnoten met een toets van olijfolie.
Allergenen: Hazelnoten, Soja

Witte chocolade – ganache van Carta Negra Rum

Donkere ganache met een uitgesproken Rum explosie. Decor: Veegtechniek met pigment uit Spirulina en Kurkuma
Allergenen: Melk, Soja, Alcohol

 

Melkchocolade – witte ganache van Caiperinha

Caiperinha is een likeur op basis van limoenen.
Witte ganache op basis van Caiperinha. Decor: Veeg- en verftechniek met pigment uit Spirulina en Kurkuma
Allergenen: Melk, Soja, Alcohol

Pure chocolade – Vondelmolen Peperkoek

Een streekproduct verwerkt in een heerlijke donkere ganache. Decor: spray- en wrijftechniek met goud en donkere chocolade.
Allergenen: Melk, Soja, Gluten

Pure chocolade – Egidius Triple

Een ganache op basis van Egidius Triple. Een plaatselijk biertje, gebrouwen door Wim Caudron die de wereld aan het veroveren is met dit lekkere bier. Decor: borstel- en splash techniek met pigment van Spirulina en Kurkuma. Spraytechniek van witgekleurde chocolade
Allergenen: Melk, Soja, Gluten, Alcohol

 

Allergenen info: Doordat wij in ons atelier op geheel ambachtelijk wijze werken kunnen er steeds sporen 
van andere noten, sesam, pindanoten, soja, melk, gluten, eieren, alcohol in onze pralines zitten