Doopsuiker traditie

Doopsuiker traditie - gouden potje in blik

Doopsuiker – een ware traditie

Waarom nu iedereen dat leuke geschenkje geeft bij de geboorte van een kindje … Wel, door de eeuwen heen staat dit gebruik voor geluk, nieuw leven en vruchtbaarheid. Als een kindje geboren wordt willen de kersverse ouders hun geluk delen met de wereld en zo ontstond het gebruik om een klein geschenkje te geven aan de bezoekers. Oorspronkelijk bij de doop als “doopsuiker”, later bij de geboorte van het kindje.  Dit geschenkje wordt quasi altijd vergezeld door iets lekkers, in “Belgenland” is dat hoofdzakelijk de suikerboon. Heerlijke Belgische chocolade omhuld met een fijn suikerlaagje. Hoe kan het ook anders. De laatste jaren worden soms alternatieven gebruikt zoals snoepgoed, lolly’s, jenever, … Dat dit gebruik aanstekelijk werkt is duidelijk, zo leveren wij meer en meer in Nederland, Frankrijk, … tot zelfs in Dubai!

Doopsuiker trends

Een specifieke trend op zich bestaat niet, wel wordt meer en meer doopsuiker gepersonaliseerd met de naam van het kindje.  Iedereen probeert zo origineel mogelijk uit de hoek te komen wat maakt dat we als doopsuikerzaak aangepaste labels, naamkaartjes, wikkels en dergelijken dienen te maken.  Zo zij we uitgerust met de modernste apparatuur om vinyl naamstickers te maken, uitgesneden vormpjes te maken, of een combinatie van deze.

Het klassieke jeneverflesje wordt nog gebruikt, echter meer en meer komen zaken als een klein honingpotje met gepersonaliseerd label, snoepzakjes … en zoveel meer worden als alternatief naar voor geschoven.

Je kan gaan voor een klassieke benadering en gaan voor de stijlvolle collecties van o.a. Vis ta Vie, de moderne aanpak van bb collections … maar wil je alle collecties komen bewonderen? Geen probleem, stap eens binnen in onze showroom te Dendermonde en ontdek alle trends en mogelijkheden die op de markt zijn.

’t Suykerbootje, Heirbaan 146, 9200 Dendermonde

Doopsuiker-glazen-potje-sticker-goud

Laat een wereld van Leuk & Lekker voor je opengaan en ontdek alle mooi collecties op onze webshop “Origineel Doopsuiker”

Close